Yılın en iddialı komedi filmlerinden “Çingene Kızı Zeugma” 10 Mayıs’ta vizyona giriyor. Çekimleri Gaziantep’te tamamlanan, yapımcılığını Zen Yapım ve İbrahim Akbaba’nın, yönetmenliğini Kamil Çetin’in üstlendiği; Cavidan Balcı’nın senaryosunu yazdığı Çingene Kızı Zeugma filminin konusu şaşırtıcı temalar üzerine kurulu.
Gaziantep’in dünyaca ünlü müzesi Zeugma’nın en nadide eserlerinden biri olan “Çingene Kızı” mozaiğinin yurt dışı bağlantılı bir çete tarafından kaçırılmasını konu edinen film aksiyon ve komedi ağırlıklı olarak göz doldurucu biçimde ilerliyor.
Sürpriz finaliyle şaşırtan filmin başrollerini ise İnan Ulaş Torun, Altan Erkekli, Aysel Nazim, Serkan Şengül ve Orhan Aydın paylaşmış. Didem Taslan, Hakan Bulut, Kıvanç Baran Aslan, Seher Terzi, Kubilay Penbekioglu, Deniz Oral, Zeynep Gülmez ve Hollywood oyuncusu Nicolas Facey gibi güçlü oyuncuların katkılarıyla “Çingene Kızı Zeugma” yılın iddialı komedi filmlerinden biri olarak beyazperdede ve ekranlarda olacak.
“Çingene Kızı Zeugma”nın galası 7 Mayıs akşamı Kanyon Cinemaximum’da sinema ve sanat camiasından davetlilerin katılımı ile yapıldı.
Oyuncuların performansı ayakta alkışlamaya değer. Filmin başrol oyuncusu Aysel Nazim, yapımcı İbrahim Akbaba ve diğer tüm ekibin galadaki zarafeti, nezaketi ve misafirperverliği de gerçekten göz doldurucuydu.
“Çingene Kızı” mozaiği; Gaziantep iline bağlı Nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda bulunan Zeugma antik kentinde,1998 1999 Kış döneminde Belkıs harabelerinin kurtarılması sırasında bulunmuştu. Bu paha biçilmez antik eser bir villanın temelinde, tabanının bir parçası olarak, üzerindeki sütunun kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Akratos, Mevsimler ve Satyros adlı eserlerle birlikte kurtarılan “Çingene Kızı” mozaiği antik kent ile birlikte Gaziantep’in de o günden beri simgesi halini aldı. Çingene Kızı mozaiğine konu olan kişinin cinsiyeti tartışma konusu olmakla beraber; figürün Yer Tanrıçası ve tanrıların anası Gaia veya Büyük İskender olduğuna dair farklı görüşler bulunmaktadır. Ancak mozaiğe saç örgülerinden dolayı halk arasında “Çingene Kızı” denilmektedir. Bir süre Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen mozaik, 9 Eylül 2011 tarihinden itibaren Zeugma Arkeoloji Müzesi’nde yerini aldı.